måndag

Äntligen är en hel helg med jobb över och jag är ledig idag! Men på nått konstigt sätt så gick dagarna på jula väldigt snabbt den här gången, väldigt skönt. Skippade att gå ut så jag fick sova för en gångs skull. Men har ändå hunnit med massa roliga saker! Bowling med typ 15 härliga människor, ätit middag hos råsberg, umgåtts med felix, ätit middag och myst med camilla, bokat resa till göteborg i sommar!

Snart ska mormor åka härifrån och då ska jag, mamma och oskar åka till väsby centrum. Ikväll är det fotbollsträning!
.

Söndagsmys med Camilla

img_3180 (MMS)

Söndagsmys med Camilla


pretty pretty please

Jag har fått diagnosen löparknä. Varför är jag inte förvånad??? Min kropp är nog inte gjord för att träna. HOPPAS att det går över ganska snabbt! Idag ska jag njuta av min lediga dag för sen ska jag jobba för tredje helgen i rad.
.

man måste dö några gånger innan man kan leva

Jag har haft fullt upp hela helgen. Jobbat alla dagar men ändå varit iväg på kvällarna. Nu är jag sjukt trött men det har så varit värt det. En underbar helg.

I fredags hade Victoria inflyttningsfest!









I lördags fyllde Emma år och bjöd på middag!

























I söndags fyllde Sophie år så vi överraskade henne!

















Mina tjejor

img_0838 (MMS)

Mina tjejor


måndag?

Det känns inte som fredag, det känns som typ måndag. Ska jobba hela helgen på golvet på jula. Jag får ju aldriiiiig sova längre buhuuuu. Ja, min dag har varit lagom intressant. Jobbade 9-13 på jula, köpte med mig sushi och sen började jag på gymmet klockan 14.

Men kvällen blir desto mer intressant. Inflyttningsfest hos viccantoria med alla mina favorittjejer, lovely!











Lyxtorsdag med min fina.

img_7412 (MMS)

Lyxtorsdag med min fina.


onsdag

Ja detta blir min sista lediga dag denna vecka. Från början skulle jag bara jobbat tisdag och fredag, men nu ska jag jobba torsdag, lördag och söndag också! Imorgon ska jag öppna själv på jula för första gången!!! Nervöööööst.

 

Imorse var jag nere på vårdscentralen och tog några prover. Tydligen så kan man inte testa om man är laktosintolerant (?) men jag gjorde lite annat istället, tex mot gluten. Så om mina prover är normala ska jag sluta med mjölkprodukter helt i 2-3 veckor och sedan ösa i mig mjölkprodukter. Jaja. Jag hämtade även ut mitt körkort, tjoho!

 

Nu ska jag äta lunch och runt 4 ska jag hämta upp Elin för ett hårt pass på gymmet! Efter det blir det en föreläsning med laget och sist men inte minst, CHAMPIONS LEAGUE! :D

.

hittade det här

Fråga

Hej,

Jag får alltid håll vid motionsträning till exempel gympa. Jag har testat att inte äta/dricka något flera timmar innan träning men får ändå håll. Finns det något man kan göra för att förhindra detta?

————————————————–

Svar

Hej,

Håll är ett mycket omdebatterat ämne. Det finns hundratals teorier men ingen riktig förklaring. En del forskare pratar om att mjälten drar på sig en syreskuld men inget riktigt finns bevisat. Drar du ofta på dig håll tycker jag faktiskt du ska uppsöka din husläkare.

————————————————–

Kommentar

Det finns ett väldigt effektivt sätt att få bort håll/mjälthugg när det väl uppkommit.
Blås ut all luft ur lungorna, och då menar jag pressa ut så mycket som möjligt, till den grad att du du inte kan få ut mer.
I slutet ska du måsta spänna magmusklerna för att få ut det sista.
Håll detta läge en eller två sekunder och andas sedan in igen.
Upprepa 3-4 ggr.
Mjälthugget är nu borta


träningsvärk!!!

Åh herregud, det va längesen jag hade sån här träningsvärk. Eller det va längesen jag hade träningsvärk över huvudtaget, brukar i princip aldrig få det, hur hårt jag än tränar. Antagligen för att mina muskler är vana att bli tränade på ett visst sätt, alltid samma småmuskler som kopplas in.

 

Igår va jag väldigt hurtig och gick upp klockan 7 för att träna innan jobbet. Det är så sjukt konstigt. Jag är ju hur morgontrött som helst men igår när jag verkligen hade bestämt mig för att jag skulle och ville gå upp då för att träna så va det inga problem alls. Körde ben igår, vilket jag aldrig brukar göra. Men hade tänkt börja med det nu. Vilket antagligen kommer att resultera i träningsvärk var och varannan dag innan jag vänjer mig hehe.

.

t.


still monday

Idag blev jag jättesugen på att köra spinning. Älskade ju att göra det förut men efter sommaren då jag BARA fick köra det pga min ljumskar så tröttnade jag ganska rejält. Men nu kände jag verkligen för det igen. Åkte upp till gymmet för att vara med på ett 45-minuterspass men efter 20 min fick jag så jäkla ont i magen att jag var tvungen att kliva av. Det händer inte allt för sällan, kan ju till exempel inte ha cykelbyxor på mig längre under shortsen för då för jag ont i magen. Det här har hänt tusen gånger så nu jäklar ska jag gå till botten med det. Det är ingen som tror på mig när jag säger att jag tror att jag är laktosintolerant men nu ska jag bevisa det!

Smärtan i magen går alltid över efter ett tag, när jag kommer ner i puls. Så jag tog mig igenom överkroppen på gymmet istället. Skönt.
.

after a hurricane comes a rainbow


teds tattoo

Mamma väckte mig halv 1 imorse och tyckte det var dags för mig att gå upp. Tro det eller ej men det var faktiskt väldigt länge sen jag sov så länge. Men det behövdes. Sov bara några få timmar förra natten och igår somnade jag inte förrän efter 2. Ni vet när man är nykär och bara ligger och pratar hela nätterna. Om hemligheter och sånt man inte vet om varandra. Det är världens bästa känsla. Nu vet väl jag och felix allt om varandra redan men jag älskar ändå att bara ligga och prata hur länge som helst. En sån kväll hade vi igår, bäst.

Idag var jag och mamma och spanade in teds tattoo i upplands väsby. Vi ville ha lite hjälp med våra idéer. Jag fick inte alls den respons jag ville ha så jag får väl klura lite till på egen hand då...
.

you're on my heart just like a tattoo


we can dance until we die

Har suttit på donken med matilda och patrik i över 3 timmar och bara pratat och skrattat. Känns gaaaaanska skönt att ha körkort. Nu har jag lärt mig att hitta till hägernäs också, check. Haha. Ett perfekt avslut på denna sega söndag.
.

baby you're a firework

Lördagskvällen spenderades hemma hos anna för att fira att hon fyllt systemet! Mycket bra kväll med massa härliga vänner. Alkohol, skratt, frågesport, charader och deep talks inne på toaletten. Efter lite för många shots kröp jag ner i sängen vid halv 5. Det var inte kul att gå upp imorse för att åka till jobbet!

Här kommer lite bilder från min och viktorias iphoneees. (Jag måste verkligen bli bättre på att ta kort!!!)
.

tattoooo


Jag har alltid vetat att jag vill ha en tatuering på vristen. Eller alltid, i många många år ialla fall. Därför är jag 100% säker på det. Det är inget jag tänkt på i bara några veckor. Jag har alltid tyckt att det är så jäkla snyggt. Och det är just därför jag tänker göra det, för att jag tycker att det är snyggt. De flesta verkar tycka att man bara ska göra en tatuering för att den betyder något, och efter motivet bestämma vart man vill ha den. Jag tänker göra tvärtom. Hitta en tatuering som passar att ha på vristen, för att det är snyggt. Punkt slut. Jag har planer på att göra betydelsefulla tatueringar också, men eftersom jag inte vet vart jag vill ha dom än så får det vänta.

 

Självklart vill jag inte bara göra en tatuering för att, den ska såklart betyda något den också, även fast jag bestämt mig för vart jag vill ha den för längesen. Jag vill inte ha ett hjärta, en stjärna, en blomma, en fjäril eller något sånt. Jag vill ha något som passar mig. Och jag har alltid vetat att jag kommer veta direkt när jag ser den. Jag har suttit i timme efter timme och letat på internet efter den där ”aha-upplevelsen”… typ haha.

 

Och alldeles nyss fick jag den!!


fredag

Ja, hur är då livet som nybliven körkortsinnehavare? Typ förjävligt! Nej okej, det stämmer egentligen inte alls. Jag hade en jäkla tur som körde upp bara några timmar innan snöstormen bröt ut. MEN jag kan lova att det inte är speciellt kul att köra själv dom första gångerna i sånt väder. Körde i typ 50 km/h på 70vägen hem till felix igår. Imorse när jag kom ut var bilden heeelt igensnöad och inte nog med det, det fanns ingen borste i bilen! Så sprang runt där med en liten skrapa och försökte få bort all snö. I den stunden ville jag lämna tillbaka körkortet haha. Som tur är körde tobbe in på parkeringen efter ett tag och hjälpte mig att få loss bilen!

Så om jag ska vara ärlig känns det helt GRYMT att ha körkort! Tänk all planering jag slipper nu tack vare det. Tänker bli lat och aldrig åka kommunalt igen…

 

Annars då? Köpte med mig sushi och åkte upp till gymmet. Körde igenom hela överkroppen plus ljumskar (nu kan jag äntligen koncentrera mig på träningen igen!). Duschade, bastade, åt lunch med feilx och nu ska jag jobba till klockan 7.

 

 


ate a slice of wonderbread

Hemifrån till felix. Från felix till körskolan. Från körskolan till kristos. Från kristos hem. Nu har jag kört på riktigt för första gången, dock med felix bredvid mig så det kändes ganska bra. Ikväll ska jag köra hem till felix själv, kommer jag våga?
.

www.vallentunatrafikskola.se


20110210

 

VAD ÄR DET FÖR EN DAG? ÄR DET EN VANLIG DAG? NEJ DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR JAG TOG KÖRKORT IDAG!!! HURRA HURRA HURRA!!!!

Jag gjorde teorin i tisdags och körde upp imorse klockan 9, klarade båda wohooo!!! Har inte riktigt fattat det än, jag kommer nog inte våga köra själv haha!

 

Men fyfasiken va skönt, dom senaste 3 dagarna har nog varit bland dom värsta dagarna i hela mitt liv. Jag har varit så jäkla förbannat nervös och spänd. Jag blir ju som jag blir, kan inte koncentrera mig på något annat. Gaaaaaaaaah va skönt, mitt liv kommer bli så mycket lättare nu haha. Måste slappna av nu haha.

 

Okej jag kan inte sluta le………………

 

 

 

 

 

 


onsdag

.

Idag har jag klippt mig, ännu ett steg närmare från att få bort allt slitet hår efter förra rakpermanenten. Det förstörde ju helt mitt hår. Nu finns det något nytt som heter brasiliansk permanent tror jag, som inte sliter på håret över huvudtaget. För det lägger sig bara ovanpå alla hårstrån och håller endast 3 månader. Christel la på lite sånt på överhåret där jag var som mest "krusig". Så nu ser det mycket bättre ut :)

 

Idag ska jag backa och backa och... backa! Hur svårt kan det vara egentligen att få till det perfekt???


20110208

.
.
Nu ska jag till landet på 70-årsfirande av min fina morfar! Han ska få en dator av oss. Sebbe fyller också år idag, grattis vännen!

måndag

Sitter och gör mig redo för en 3 timmars körlektion. Efter det måste jag hem och plugga teori. Kan jag inte bara få mitt körkort nu så jag slipper gå runt och vara spänd och nervös hela tiden!???
.

söndag

Ännu en skön och bra dag på min lediga helg. Jag hjälpte matilda att träna småtjejerna en timme imorse. Det var faktiskt väldigt roligt, inte alls som jag hade tänkt mig. Sen åkte jag och felix till arninge för jag skulle köpa ett par riktiga träningsbyxor. Men jag kunde inte bestämma mig, måste nog ha mamma med mig då hehe. Sen blev vi sugna på den klassiska kycklingrullen så vi tog en tripp till täby centrum även idag, och hann in i ett par affärer.

Annars har jag backat runt här i älgeby ett tag och kört in i ett antal snöhögar haha. Snart är det bara 3 valpar kvar buhuuu.



saturday

Min lördag har varit great! Den började med att vi var påväg till tibblevallen för att titta på oskars match klockan 11 men pga dålig plan så flyttades den till vikingsvallen kvart över 1. Passade ganska bra för jag har varit så himla shoppingsugen på senaste tiden för att jag aldrig hinner med det längre. Så jag och felix gick i täby centrum ett tag. Åkte vidare till arninge för att handla ett skåp på jula (spelar ingen roll vad jag ska handla eller vem det är till, tycker det är lika roligt ändå haha!). Sen var det dags för oskar att briljera lite på fotbollsplanen.

Dagen fortsatte med övningskörning i sollentuna med pappa, backning i bällsta med felix, inhandling av massa onyttigheter och sushi till middag. Kvällen har spenderats i mitt vardagsrum med mina fina vänner som jag inte träffat på år och dar. Matilda, anna, viktoria, sofia, emma, sophie och jessica. Nästa gång är det bäst för linnea att hon också kan vara med!
.

braceface

Ibland så tänkte jag att jag ångrade tandställningen lite. Alltså inte för att jag tyckte att det var jobbigt eller något, utan för att jag inte bara accepterade att jag hade sneda tänder. Men sen så ser jag bilder som dessa och då känns det så jäkla värt det!
.

fredag

Mina rubriker är alltid så tråkiga, vet aldrig vad jag ska skriva där så det blir oftast bara veckodagarna. Vill vara lika cool som alla andra (haha) och ha meningar ur låttexter men sanningen är att jag typ aldrig lyssnar på musik längre. Förut gjorde jag alltid det. När jag gjorde mig iordning på morgonen. När jag pluggade. Särskilt när jag pluggade, koncentrerade mig mycket bättre då. Nu lyssnar jag i princip aldrig på musik när jag sitter vid datorn. Bara när jag åker bil hoho.

 

Jaja. Imorse när jag gick upp (läs för 10 minuter sen) fick jag en chock, det är ju snöstorm ute! Jag som trodde det var påväg åt rätt håll och snön höll på att försvinna, buhuuuu.

 

ge mig sommar!



torsdag

Nej nu börjar jag bli lite fundersam, det har gått en vecka sen jag tog ut tandställningen och svullnaden i tandköttet har inte lagt sig över huvudtaget. Och eftersom att tänderna och käkarna ska ställa om sig och "klara sig själva" har jag som träningsvärk i munnen, som tandläkaren så fint kallade det. Och eftersom att jag är som jag med alla mina problem, så betyder ont i käkarna = ont i huvudet. En hel vecka är inte kul alltså.

 

Jaja, efter jobbet idag körde jag runt i sollentuna, rotebro och kista. På ett sätt känns det bra att när jag väl ska köra upp, att det är på ett ställe där jag inte riktigt hittar eller känner igen mig. Jag tror man är mer uppmärksam nu.

 

Förresten tycker jag att Fia kan komma hem nu och sluta skryta om hur kul det är att åka snöskoter. Äsch, jag vill ändå inte göra det...



onsdag

Imorse skulle jag till en sjukgymnast på sergel rehab för att kolla upp mitt knä. Inte alls för min egen skull faktiskt utan bara för att patrik, vår nya tränare, tyckte det. Känner inte riktigt för att gå emot honom än haha. Men efter alla dessa år så tror jag inte att dom kan hjälpa mig, jag känner min kropp och det jag behöver är att bygga muskler. That's it.

 

När jag ringde för att boka tid tyckte jag till en början att tjejen i telefonen verkade ganska bra och seriös så jag tänkte att jag skulle ge det en chans, för att jag hade lovat patrik. Men sen kom det, DET som får mig att just tvivla. "ta med dig dina fotbollsskor och löparskor så vi kan göra en sula.... bla bla bla... kostar 450 kr... bla bla bla". Hur fan vet du att det är sulor jag behöver?? Jag är så fruktansvärt trött på alla som redan har sin metod eller vad man ska säga. Min naprapat åke kör med ström, en sjukgymnast jag var hos körde med akupunktur, sergel rehab verkar köra med sulor. Dom har sin grej liksom. För dom är det lösningen på allas problem. Ställ en diagnos först!!

 

Pappa tyckte jag skulle avboka tiden så jag gjorde det. För sjukgymnaster är inte utbildade för att ställa en diagnos, det är det naprapater som är. Sjukgymnaster är bara utbildade att "fixa" skadan när man vet vad det är.



kvällen är ung

Det var ingen bra idé att skaffa sig en kvällstrött pojkvän när jag själv är kvällspigg. Och inte var det någon speciellt bra idé när felix bestämde sig för att ta ett heltidsjobb som innebär att klockan ringer klockan 6 när jag oftast börjar klockan 10. Jaja, jag får väl göra ett teoriprov till innan jag kryper ner i sängen. Imorgon är jag ledig.


Mobilblogg. Jag satt och pratade med gusta...

Mobilblogg. Jag satt och pratade med gustav och lasseliten på jobbet i helgen om vad man vill jobba med i framtiden. Och jag har verkligen ingen aning! Vet liksom inte ens om jag vill göra något åt det hållet eller åt det hållet eller åt det hållet, osv haha. Jag tyckte verkligen att dom flesta ämnena i skolan var skittråkiga. Det enda jag tyckte var roligt var svenska. Jag älskar att skriva, allt från långa berättelser till korta noveller. Och jag gillar nog matte på ett sätt också. Så, om man blandar svenska och matte, vad får man då?


RSS 2.0